StayFit

THUISBEWEGEN MET PILATES

Omdat er ‘minder’ bewogen kan worden op school, in sportscholen en verenigingen heeft een leerling van het OVC een Pilates Youtube-kanaal opgezet waar hij verschillende oefeningen stap voor stap uitlegt. Misschien helpt het jou om thuis actief en gezond te blijven!

Klik hier voor het youtube kanaal!

Wat is Pilates:
Het is een trainingsmethode waarbij de focus ligt op houding, stabiliteit, co√∂rdinatie, ademhaling en geest. Een effectieve work-out die spieren zowel versterkt als rekt voor een evenwichtig en soepel lichaam. Het hele lichaam is dus betrokken.


7-MINUTE WORK-OUT APP

Download de app en doe dagelijks een korte work-out van 7 minuten. We adviseren 2 x per dag, bijvoorbeeld in de ochtend of middag/avond. Dat moet te doen zijn! Tip: doe samen met anderen thuis of FaceTime met klasgenoten.

Klik hier voor Apple
Klik hier voor Android


30-DAYS CHALLENGE

Met deze kalenders volg je 30 dagen een oefening die elke dag uitdagender wordt. Lukt het om tot het einde vol te houden? Kies een challenge die jij leuk vindt. Tip: doe het samen met anderen thuis of FaceTime met klasgenoten.

Klik hier voor de 30 day-squat challenge.
Klik hier voor de 30 day-burpee challenge.

*Let op: beweeg op een niveau dat bij jou past. Als dat betekent dat je niet 2 maar 1 oefening per dag meer doet is dat prima! Vraag bij blessures eerst je ouder(s) of het verstandig is


LOOPSCHEMA EN KRACHTCIRCUIT

Werk aan je conditie met het loopschema en/of doe elke dag een full body krachtcircuit. Het zijn 13 oefeningen die je uit kan printen, is het nog iets te zwaar kies dan 10 oefeningen en bouw rustig op. Tip: doe samen met anderen thuis of FaceTime met klasgenoten.

Klik hier voor het loopschema 
Klik hier voor het krachtcircuit

Tip: download de app Runkeeper en houd de afgelegde afstand bij met bijv. hardlopen, fietsen of skeeleren. Daag klasgenoten uit of werk toe naar een challenge in die app: 5 km