LO Thuis

Beste leerlingen!

Je leest dit bericht omdat er iets bijzonders aan de hand is.. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zijn alle VO-scholen fysiek gesloten. Met de huidige Corona-ontwikkelingen heeft de overheid besloten dat leerlingen geen les mogen volgen op school maar online vanuit huis. Het eerste waar wij als gymdocenten aan denken is wat dit betekent voor jouw dagelijkse beweging. Je weet dat bewegen ontzettend belangrijk is voor je gezondheid en juist in deze onzekere tijd is een goede gezondheid extra belangrijk!

Om te zorgen dat jij thuis dagelijks voldoende kan bewegen hebben wij een online beweegprogramma gemaakt, met allerlei leuke challenges! We dagen je uit om er zoveel mogelijk te halen. Go For It! We vinden het leuk als jij je ontwikkelingen met ons wilt delen. Stuur een bericht / foto / video van jouw challenge via it’s learning naar je gymdocent en daag klasgenoten uit. En heb je nou zelf een leuke challenge.. let us know!


Wist je dat?

De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen minimaal 30 min. per dag is? Nu school dicht is heb je geen fysieke gymles en ook minder beweging waar je misschien niet eens bij stil hebt gestaan. Denk aan het stuk fietsen/lopen naar school en terug, traplopen, van lokaal naar lokaal etc. Je verbrandt hierdoor per dag ongeveer 500 calorieën minder dan normaal. Als je aan een sport doet komt daar nog veel meer bij, nu de sportclubs gesloten zijn.


Balchallenge’ sectie LO

Ter inspiratie hebben wij een leuke video gemaakt: “de balchallenge”. Alle gymdocenten hebben thuis een filmpje opgenomen zodat we de bal virtueel rondspelen. Trommel je klasgenoten op en monteer ook zo’n leuke video!


Online beweegprogramma

We hebben een programma gemaakt voor 5 weken met elke week drie categorieën. We dagen je uit om er zoveel mogelijk challenges te halen. Vergeet niet om soms een berichtje naar je gymdocent te sturen! Bekijk hieronder de categorieën en het beweegprogramma.

Blijf fit met leuke ideeën voor dagelijkse beweging.
Elke week 3 workouts op muziek, hou jij het vol?
Elke week 5 challenges om te oefenen en uit behalen.

Programma

Klik hier voor programma week 1

Klik hier voor programma week 2

Klik hier voor programma week 3

Klik hier voor programma week 4

Klik hier voor programma week 5