Alumni

Gwen was leerling op het OVC van 2011-2018.

Gwen en de nationale kampioenschappen indoor atletiek Apeldoorn
Zondag 19 januari  2014 was het eindelijk zover. Het officieuze NK atletiek voor C junioren waar ik naar toe ging in het prachtige Omnisport in Apeldoorn. Vroeg uit de veren om me om 09.00 uur te melden voor verspringen, 4x 50 m estafette en mijn favoriete onderdeel de 60 meter sprint.

Gelijk met het verspringen mocht ik de serie van de 60 meter sprint lopen, waarbij ik meteen een persoonlijk record (PR) liep (8.07 sec.). Na de estafette, die ik overigens als Team Bolt (samengesteld meisjesteam van diverse verenigingen) won, liep ik de halve finale van de 60 m sprint. Daarin eindigde ik als eerste met opnieuw een PR (8.04sec.) en was daardoor rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Deze finale was het allerlaatste onderdeel van de dag.
Om 19.00 uur was het dan eindelijk zover; de finale! Met zenuwen in mijn buik was ik klaar voor de start. In 8.02 seconden kwam ik over de finishlijn. En dan is het afwachten op de uitslag op het bord. Als je dan je naam als nr.1 ziet verschijnen, is onbeschrijfelijk. Ik ben Nederlands kampioen!

Ik ben Anke de Boer en ik heb in 2012 examen gedaan aan het OVC. Ik ben inmiddels afgestudeerd bij mijn studie Geneeskunde.

Sinds mijn zevende zit ik op atletiek bij de Atletiekvereniging Almere ’81. Ik ben vanaf het begin al goed geweest in lange afstand lopen. Drie jaar geleden ben ik mij daarom alleen op het lopen gaan richten. Een jaar geleden ben ik overgestapt op triatlon, nadat ik mee had gedaan aan de scholierentriatlon en verschillende verhalen gehoord had van trainingsmaatjes. Ik had ook een aantal trainingen gevolgd bij trainingmaatjes uit mijn loopgroep die al aan triatlon deden.

Ik train 8 keer per week aan de verschillende onderdelen. Aangezien triatlon uit drie onderdelen bestaat, moeten deze ook alle drie getraind worden. Afgelopen zomer ben ik tweede geworden op het NK triatlon en eerste geworden op de scholentriatlon bij de dames bovenbouw. Ik ben uitgenodigd voor de NTB selectie. Vanuit de bond worden verschillende trainingskampen georganiseerd. Later hoop ik natuurlijk mee te kunnen doen aan de top in de triatlon.

In mijn studie wil ik ook de kant van de sport op, omdat ik het erg leuk vind om met het lichaam en het bewegen bezig te zijn. Op het atheneum volg ik nu ook BSM, wat daar ook veel mee te maken heeft. Hopelijk zijn school en sport ook de volgende jaren nog goed te combineren en heb ik de mogelijkheid om nog beter te worden in mijn sport.

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Bianca Baak. Ik ben oud-leerling van het OVC (2003-2009)en ik ben atlete. Ik ben afgestudeerd op de Vrije Universiteit in Amsterdam voor mijn studieBedrijfskunde. Aangezien ik maar 3 dagen naar school hoefde was mijn studie gelukkig heel goed te combineren met mijn sport.

Ik ben ooit begonnen met atletiek omdat mijn toenmalige sportdocente mevrouw Quant mij als huiswerk een keertje naar de atletiekbaan stuurde.  Daar ben ik dus niet meer weggegaan.

Ik doe 400m horde op nationaal niveau. Ik ben drie keer Nederlands Kampioene geworden en haalde brons op de EJOF. (Europees Jeugd Olympisch Festival) ik stond tweede op de Nederlandse senioren ranglijst en eerste op die van de junioren.  Momenteel zit ik in de voorbereidingen om het limiet van de Europese Jeugd Kampioenschappen te halen.

Ik train vijf keer per week in heel het land. Op maandag train ik gewoon in Almere. Op woensdag zit ik de hele dag op Papendal en doe ik twee tot drie trainingen. Op donderdag ga ik naar Uithoorn en op vrijdag train ik in Amsterdam. Mede mogelijk gemaakt door mijn dierbare Studenten- OV.

Daarnaast ga ik een keer in het voorjaar op trainingsstage.

Maandag 31 januari heb ik de prijs van Flevolands sport talent in ontvangst mogen nemen.

Dit is een verkiezing georganiseerd door Sportief Flevoland waarbij je genomineerd wordt door een jury. Daarna kan je op drie manieren stemmen krijgen, door vrienden en familie te laten stemmen, door mede Flevolandse sporters te laten stemmen en door de stem van een jury van sportjournalisten voor je te winnen. Dat is me dus gelukkig gelukt!

Ik ben nu dus op weg naar het EJK en hoop echt dat ik dit ga halen. Net zoals de EJOF is het weer een mooie ervaring en heel goed om buitenlandse indrukken op te doen, aangezien zo’n groot toernooi heel anders is dan bijvoorbeeld een NK. Maar ik ben overtuigd dat het met dit goede trainingsseizoen zeker gaat lukken.

Naast dat het OVC mij gestuurd heeft richting de atletiek heb ik ook een hele leuke tijd gehad op het OVC.  Het meeste wat ik mis, is dat je iedereen kent en het net een familie is. Dus geniet nog maar even, want nu op de Universiteit leek het OVC echt een (heel gezellig) eitje!

Bianca