Sportdag verslag

Op dinsdag  12-04-11 heeft sportklas 2 deelgenomen aan de “Landelijke Sportdag voor sportaccentklassen”.

Om 7:00 precies vertrokken wij vol goede moed naar Arnhem. De één iets meer wakker dan de ander. Sommigen al  aan de M&M’s terwijl anderen met moeite een vers gesmeerd broodje naar binnen knauwden.

We waren keurig op tijd in Arnhem waar we in als één van de eerste scholen op onze tegenstanders  wachtten. In totaal namen 25 scholen uit het hele land deel. Elke school kreeg een andere kleur shirt van de organisatie. Wij mochten ons de hele dag in het bruin vertonen.  Na een korte introductie en een, helaas, toch wel een beetje geflopte  warming up ging iedereen naar zijn onderdeel.

Atletiek, badminton, voetbal, basketbal, volleybal, squash, judo, ultimate-frisbee, uni-hockey en waterpolo  waren de sporten waar het OVC zich mocht gaan bewijzen.

Er werd hard gestreden, binnen en buiten, in de regen en de zon totdat sommigen er letterlijk bij neervielen.

Aan het einde van de dag mochten we 2x een tweede prijs mee naar huis nemen. Eén voor  Ultimate-frisbee en één voor Uni-hockey.

Bij squash zijn we 1e geworden, maar door een organisatorische blunder zijn de beker en de punten niet aan ons toegekend.

Uiteindelijk zijn alle punten bij elkaar opgeteld en is het OVC op een 9e(!) plek geëindigd. Van de 25 scholen uit Nederland die het Crème de la Crème van hun sporters uit de sportklas meenamen is dit een fantastisch resultaat. We hebben flink van ons laten horen. Klik hier voor de foto’s.

Het was een leuke, sportieve en gezellige dag.

Namens sportklas 2,

Justin Holleman