BHC volleybaltoernooi 2016

OVC grote winnaar op het interscolaire volleybaltoernooi 2016 !!

Op dinsdag 8 februari vond het jaarlijkse interscolaire volleybaltoernooi plaats bij het image3Buitenhout College. Er werd gespeeld in zes categorieën: schoolteam jongens en meiden – klas 3/4 jongens en meiden – onderbouw jongens en meiden. Er waren verschillende scholen aanwezig waaronder het Helen Parkhurst, Arte College, Echnaton, Baken Park, Trinitas College en het Montessori Lyceum! Het OVC nam deel aan alle categorieën en was met 6 teams goed vertegenwoordigd. Het was een mooi toernooi en onze leerlingen hebben een fantastisch eindresultaat behaald!

Om 13.15 uur ging het toernooi van start en de eerste wedstrijden werden met ruime scores gewonnen. Doordat de teams op verschillende tijden moesten spelen konden de leerlingen bij elkaar kijken. Erg leuk om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden. Er heerste een fijne sfeer en gedurende het toernooi werd het OVC steeds beter. Vooral bij de schoolteams werd mooi volleybal gespeeld.

image2Het jongens schoolteam was erg fanatiek en raakte steeds beter op elkaar ingespeeld. Door de goede samenwerking werden veel punten gemaakt met als grote wapen de smash van Beau van Asselt. Er werd vaak een goede set-up gegeven waardoor Beau de bal met hoge snelheid kon smashen. De jongens speelden een geweldig toernooi en zijn 1e geworden!

Het meiden schoolteam won hun eerste wedstrijd met een nipte overwinning en de image1competitie in deze poule lag erg hoog. De meiden werden steeds hechter en spannende wedstrijden volgden. Ze wisten de bal goed in het spel te houden en hielden zich goed staande tegenover teams die volledig bezet werden door volleyballers. Helaas verloren ze hun laatste wedstrijd met een klein verschil waardoor ze – dik verdiend – 2e zijn geworden!

 

Het jongensteam klas 3/4 had goede concurrentie. De jongens (en twee meiden) waren enthousiast en stonden op de juiste posities in het veld. Ze waren verdedigend erg sterk en zijn uiteindelijk 2e geworden. Het meidenteam klas 3/4 wist vrijwel elke bal terug te spelen over het net en zijn terecht geëindigd op een 2e plaats. De onderbouw teams hebben ook geweldig gespeeld. De meiden hebben alles gewonnen en zijn 1e geworden. De jongens hadden een zware poule en zijn 3e geworden.

winnaars

 

Dankzij deze mooie prestaties was het OVC de grote winnaar op het toernooi. We zijn ontzettend trots op onze leerlingen. Het was een leuke groep en ze hebben het super gedaan!

Sportieve groet,

Justin Holleman & Erik Meulman