triathlonwinnaars landmachtdag 2010

kijk hier voor de foto’s.

Landmachtdag vrijdag 29 april voor de winnaars van de scholieren triatlon

 

Afgelopen vrijdag 29 april was het dan eindelijk zo ver. Wij mochten als Nederlands kampioen scholen triatlon van onze prijs komen genieten op de Bernhard kazerne in Amersfoort.

Al met al had dit behoorlijk lang geduurd, want tussen 27 augustus en 29 april zat toch wel een behoorlijk stukje tijd. De reden was wel duidelijk aanwezig, reorganisatie en bezuinigingen bij defensie bracht dit uitstel met zich mee. Maar uiteindelijk hebben we toch kunnen genieten van onze eerste triatlon scholen titel.

Even kort terug naar 27 augustus, in het algemeen klassement telden de beste twee tijden per leeftijdscategorie aangevuld met de beste twee tijden daarna. Er waren dus 10 scorende atleten voor onze school, maar ook maar liefst 91 leerlingen en docenten over de finish gekomen. De beste 25 waren in Amersfoort uitgenodigd. Bekijk hier de uitslagen.

Het bleek een historisch bezoek te worden, daar wij de allerlaatste bezoekers waren die de tank opleiding en het aanwezige trainingsmateriaal, aan het werk kon zien. Wetenswaardigheden zoals dat elke Leopard Tank een slordige 6 miljoen euro moet kosten, een tankpatroon afschieten rond de 1500 euro per stuk kost en wel 100 kilometer ver kan komen en dat er nu 60 tanks te koop staan werden door de betreffende instructeurs met ons gedeeld. Een wat trieste constatering als je als werknemer 18 jaar trouwe dienst hebt uitgeoefend en de volgende week eigenlijk niet weet wat je moet gaan doen.

Toch wist het personeel ons als prijswinnaars enthousiast en gedreven te ontvangen. Uiteraard ontkwamen we niet aan een rondje stormbaan door twee harde sportinstructeurs. Even dreigde het nog fout te gaan met Tom van der Voort na een tikje in de enkel over het “mijnenveld”, maar we bleken verder als sportievelingen alle inspanningen gemakkelijk aan te kunnen.

Na dit deel werden we getrakteerd op een gevechtsrantsoen voor 24 uur, waar echt van alles inzat. In ieder geval een stuk uitgebreider en luxer dan de tijd dat ondergetekende zelf zijn dienstplicht mocht vervullen als sportinstructeur. Na de lunch dus een bezichtiging van de tankopleiding en Merlijn en Tim bleken zeer bedreven te zijn in het besturen van de geschutskoepel.

Ten slotte een lesje 360 graden draaien en sturen en de tanklader aan het werk zien, waarop Milicia besloot dat zij dit ook wel aankon. Ietwat misselijk moesten de aanwezigen op de tank beamen dat zij aardig snel kon draaien en keren.

Om 15.00 uur werden we keurig teruggebracht met een luxe bus en zat de dag erop. We kunnen niet anders zeggen dat we hebben genoten en een aantal hadden zelfs het idee om meteen een defensie carrière op te starten. Iets wat gezien de huidige omstandigheden helaas niet echt een keuze is.

Vanaf eind mei kunnen alle OVC deelnemers die mee willen helpen om onze titel te verdedigen inschrijven via deze website. Let wel op, vrijdag 26 augustus is aan het einde van de voorlaatste vakantieweek.

Voor het eerst, zal er overigens 10 euro deelname kosten worden berekend aan alle deelnemers.

Vooralsnog zal onze school deze deelname betalen.

Namens alle deelnemers willen we defensie hartelijk danken voor deze geweldige dag!

Marc van den Heuvel

Oostvaarders College