Verslag Scholieren triatlon 2016

Record deelname OVC leerlingen aan scholieren triatlon 9 september 2016

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben deden er dit jaar een record aantal OVC’ers mee aan de triatlon, maar liefst 160! Wij als lo’ers kunnen ons voorstellen dat de school een stuk rustiger was zonder al die drukke sportklasleerlingen en bsm’ers!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen mag ik jullie melden dat het OVC een heuse Nederlands schoolkampioen triatlon rijker is. Dirkje Lebouille wist de competitie meiden onderbouw achter zich te houden met een prachtige tijd, dik onder het uur. Een prestatie van formaat!

Verdere podiumplekken hebben we helaas niet weten te veroveren omdat de competitie ijzer sterk was, maar wat betreft het scholenklassement hebben we weer een goede derde plek weten te veroveren! Uiteraard met veruit het grootste aantal deelnemers van deze triatlon mochten we ook niet anders verwachten! Verder heeft onze deelnemende collega Marcel van Looijengoed ook weer een prachtige prestatie neergezet. Hij had liever een wat snellere tijd neergezet, maar hij heeft wat leerlingen moeten helpen hun ketting op de fiets terug te plaatsen. Ook heeft hij geassisteerd na enkele valpartijen om leerlingen weer bij elkaar te vegen en op de fiets te zetten. Alles bij elkaar heeft hem misschien wel een kwartier heeft gekost! Gelukkig is bij 99% van de deelnemers meedoen belangrijker dan winnen.

Al met al hebben we mogen genieten van een ontzettend mooie en sportieve dag. De organisatie was, zoals elk jaar, fantastisch en het weer werkte ook nog eens mee, kijk deze week maar eens naar de zongebruinde koppen van onze LO’ers.

Gezien de triatlon toppers die nu al bij ons in de onderbouw zitten en ook weer een paar nieuwe aanwinsten in de eerste klas verwacht de sectie LO volgend jaar de wisselbokaal voor het scholenkampioenschap naar het OVC te slepen. We kunnen niet wachten!

De uitslag van het scholenklassement kunnen jullie terugvinden in de bijlage. Voor alle andere uitslagen kun je hier kijken.

Namens de sectie LO,

Justin Holleman

uitslagen-scholieren-triatlon-2016

onderstaande link voor de foto’s!

Deel 1

Deel 2

Deel 3