Finaledag Mission Olympic 2012

Fantastische resultaten tijdens Mission Olympic 2012 leerlingen Oostvaarders College


Afgelopen vrijdag was het weer zover. Met twee bussen en 96 sporters vertrokken we naar het grootste sportevenement voor VO scholieren in Nederland. Met ruim 5000 deelnemers was het een mooie opening in het Olympisch stadion. Voor deze jubileum editie verzorgde niemand anders dan onze eigen kroonprins de opening. Daarnaast inzet van BN topsporters als Frank de Boer, Erben Wennemars en Dennis van der Geest zorgden weer voor een mooie ouverture. Na afloop sloot Lange Frans het sportspektakel rond 17.00 uur op he plein af.

Basketbal, we waren de laatste jaren erg verwend

Om 11.00 uur vertrokken alle sporters vanuit het Olympisch Stadion naar hun eigen sportlocatie. De basketballers speelden in de Apollo Hal met drie teams ( M1. M schoolteam en J schoolteam) De meisjes leerjaar 1 zonder één echte clubspeler hebben ontzettend hun best gedaan maar verloren helaas alle potjes. De schoolteams deden het naar behoren maar ik bespeurde toch wel lichte teleurstelling bij spelers en begeleiders voor de beide resultaten van een vierde plaats. Oud leerlingen Tatti en Quincy willen we langs deze weg bedanken voor de coaching!

Volleybal, kleine afvaardiging, prima prestatie

Ook voor het eerst een klassenteam leerjaar 2 in de finale. Het team met Sander Eekhout, Kevin Leurs, Dennis Kwa, Mitchell Tollenaar en Thomas Vink wist al zijn poule wedstrijden prachtig te winnen. In de winnaars poule daarna was het met vier ploegen ontzettend spannend. Elke ploeg verloor één keer waarna uiteindelijk het doelsaldo bepalend was. Een dik verdiende derde plaats bij dit NK was ons deel. Topprestatie!

Meerkamp voor het eerst in het OVC programma met direct prachtige resultaten

De bovenbouw schoolteams streden bij AAC in Amsterdam West een prachtige strijd. Met de aanwezigheid bij de jongens van echte atletiek toppers als Shaquille Bleecke en Nieno Schuur hadden we een mooie ploeg. Vier onderdelen werden afgewerkt door 9 teams van vijf atleten. Plaatseringen werden opgeteld. Op kogel was Shaquille ruimschoots de beste, daarnaast was hij 2e op ver en 5e op de 100 sprint. Nieno was 1e op de 100 en 4e op ver. Daarnaast waren de andere drie atleten ( Joey Truijens, Sam Springer en Jasper Raemakers) natuurlijk net zo belangrijk. Joey deed het als ex atleet ook prima en moest met een prachtige vertesprong een in de weg liggende hark dusdanig ontwijken dat hij helaas een blessure opliep. Uiteindelijk sloot het team met een 2e plaats op de estafette ook als 2e van Nederland af. Een geweldig resultaat.

Oo de meisjes bovenbouw deden het prima. De ploeg met atlete Siedah Levant voorop ging lang mee in de strijd met de andere 50 atleten voor het podium. Siedah werd 4e op ver, 10e op kogel en 12e op de 100. Daarnaast Sannewieke vder Kroon, zij werd 14e op kogel. Ook niet atleten Quirine Weesie, Yélikha Asibor en de op het laatst toegevoegde Renée Hoogendijk deden het prima. Renéé werd zelf op normaal schoeisel 9e op 100 meter. Uiteindelijk werd het team 7e met de estafette en zesde totaal.

Onderbouw teams in het Olympisch stadion onder toeziend oog van de kroonprins, uitslag???

In het Olympisch stadion streden de onderbouw teams. Willem Alexander liep daar nog wat rond en een aantal atleten hebben hem van heel dichtbij mogen begroeten. Uiteraard ook hier een grote strijd om de Nederlandse titel met 15 teams bij de jongens en 16 teams bij de meisjes. We hadden bij allebei de teams sterke ploegen met bij de meisjes Gwen Reuver, Marjolyne Niesing, Silke Linger, Saskia Vermeulen en Rowanna van de Bosch. Bij de jongens streden Steijn Boersen, Alain Schmeltz, David van Maaren, Bodee Scheemkes en Dwayne van Rooijen voor een goede klassering. Het zag er heel goed uit maar een te harde wind dreef de begeleiders atleten na afloop van het programma naar buiten voordat de uitslag bekend kon worden gemaakt. Afwachten dus!

Nog meer succes, jongens klas 1 en 2 ook kampioen van Nederland?!

Inmiddels zijn dinsdag 12 juni de uitslagen binnen gekomen. De meisjes ½ hebben het prima gedaan en zijn met drie leerlingen uit klas 1 5e van de 16 deelnemende teams geworden. Met onder meer een prachtige tweede plaats van Gwen Reuver op de 80 meter sprint. Met een 8e tijd op de estafette was het een prima eerste deelname. Volgend jaar zijn de atleten in dit team een jaar ouder en komt er ook weer nieuw talent bij op school.

De jongens ½ hadden in de voorronde al laten zien een zeer sterk team te hebben. Na de individuele onderdelen stonden de jongens derde met onder meer prachtige prestaties van Dwayne met 10.70 op de 80 meter op plek 10 individueel en Bodee met 13.94 op kogel een 7e plaats. Ook op ver scoorden beide jongens met 4.83 en 4.89 een top tien klassering voor het team. Ook de andere teamleden deden het echter prima met David als ex-atleet en Steyn en Alain als 1e klas atleten. De estafette moest de beslissing brengen en daar was nou juist hard getraind op de wissels. Na een valse start werd de estafette zeer snel gelopen en wonnen onze jongens de serie in 41.26. Totaal de tweede tijd die gelopen is in de estafette series. In de einduitslag telt de estafette zeer zwaar mee. Met een teede plaats scoor je dan vier maal een 2e plek! In het uitslagen bestand stond echter 99.00 en een13e plaats. Uiteraard hebben we als school hier protest tegen aangetekend en dat is inmiddels in behandeling genomen.

We rekenen derhalve op een extra Nederlandse titel!!

Uitslagen MO meerkamp bovenbouw AAC uitslag MO atletiek Olympisch stadion

Speciaal woord van dank aan clubtrainers Almere81 en begeleiders Sabine en Desirée Schaapherder!

Afzeggingen binnen de loopteams uiteindelijk bepalend

Bij het lopen vertrokken onze atleten na de opening naar de sportlocatie “Amsterdamse Bos” voor de NK Veldloop. Aan dit onderdeel doen we al 10 jaar mee en we genieten bij andere scholen terecht de reputatie van zeer sterke school. Na ons dipje van vorig jaar met een 7e plek overall en slechts één keer een team op het podium wilden we uiteraard weer beter presteren. Helaas in de laatste week toch nog twee afzeggingen van sterke lopers binnen de teams. Anke de Boer, vaandeldrager in podium plaatsen individueel, kon haar laatste cross als OVC leerlinge helaas niet lopen. Ook bij de meisjes twee moesten we door blessures de nummer 2 en 3 van de OVC Cross (Julia Orbons en Nienke Helmer) missen. Uiteindelijk bleek na afloop welke gevolgen dit had.

Vervangers hebben het uiterste gegeven, teamwork maakte teams zeer sterk!

Gelukkig hadden we voor al deze lopers weer prima vervangers gevonden die hun uiterste best gedaan hebben om zo hoog mogelijk te eindigen. Ze deden dat zeer naar verdienste! Sonny Beers werd verzocht om de zieke Noel Kerssenberg te vervangen en Miquel Ramdas verving Teun Alink op een fantastische manier. Als reserve loper jongens 1 werd hij 19e totaal bij de jongens 2. Een uitstekende prestatie!

Uiteindelijk hadden we met 8 teams maar liefst vijf keer een plek op het podium. Meisjes 3, jongens 3 derde, jongens 2 en jongens bovenbouw tweede en jongens 1 eerste! Dat houdt in dat onze teams bij telkens vele startende teams van zes lopers per wedstrijd meer dan uitstekend gepresteerd hebben!

Individuele toppers binnen de teams

Daarnaast hadden we in velden velden van meer dan 110 lopers zeer sterke individuele prestaties. Bij jongens 1 werd Gijs van Zetten 12e , bij de meisjes 1 Rosalie Verschuure 15e en Babette van Lieverloo 17e. Lucca van der Hoorn werd 9e bij meisjes 2 en Tom de Leeuw zelfs 7e bij jongens 2. Bij leerjaar 3 werd Jelle Stijvers 17e bii de jongens en Laura Bosma 12e bij de meisjes. Bij de bovenbouw meisjes werd Maxime Garritsen 19e en Noortje Verwiel 12e. Allen indrukwekkende prestaties als leerlingen die niet op atletiek zitten.

Twee maal Nederlands kampioen en een derde plek individueel, jongens 1 kampioen van Nederland!

Daar boven op bewezen onze trainers van de groep, Merlijn Dekker en Jolan van Maaren opnieuw hun klasse!

In zeer sterk gelopen races lieten zij duidelijk zien de allersterkste te zijn. Merlijn versloeg zijn plaaggeest van vorig jaar, Alwin Roovers, op een duidelijke wijze en nam sportief revanche. Merlijn heeft als OVC leerling drie maal een individuele NK titel binnen gehaald. Ook Jolan liet zien dat hij na zijn titel van vorig jaar in deze leeftijdsklasse J3 opnieuw de sterkste was. Ten slotte waren alle ogen in de laatste race gericht op Justin Lam. Halverwege de race nam hij met een stevige versnelling de leiding in het veld van ruim 120 lopers. Op het laatste stuk kwam Youri Keulen ( Nederlands indoor kampioen C junioren 800 meter) hem echter voorbij en Justin kon niet meer aanhaken. Vlak voor de finish zakte zijn tempo zodanig dat één jongen hem nog inhaalde. Gelukkig wel op het podium en tevens was hij samen met het team ( Gijs 12e/ Rychon 20e / Roel 24e en Khymo) zo goed dat er alsnog een Nederlands (team)titel was.

Overall klassement tweede van Nederland, zeven bekers en drie Nederlandse titels!

In alle klassementen hoorden we dus dat we het uitstekend deden. Er was echter steeds een school die net nog even beter was. Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen won bij alle vier de meisjes categorieën.

Bij de jongens deden wij het echter beter. Er was hoop toen we hoorden dat deze school bij jongens 2 pas 10e was. Ook bij de jongens 1 waren ze achtste. Helaas was ons meisjes twee team dit jaar niet sterk genoeg en met de 14e plaats mogen we zeggen dat het Stedelijk Gymnasium terecht de betere was.

Alle uitslagen cross via www.uitslagen.nl Teamuitslagen via http://evenementen.uitslagen.nl/2012/missionolympic/

Uitslagen OVC vind je hier: uitslagen OVC lopers MO finale 2012

 

 

Ten slotte gingen we moe maar voldaan naar huis met voorlopig zeven teambekers inclusief volleybal en meerkamp bovenbouw jongens plus drie Nederlandse titels!

Volgend jaar

Volgend jaar is er natuurlijk weer een Mission Olympic finale. We hebben inmiddels aangegeven bij de KVLO om onze eigen OVC Cross opnieuw als voorronde Mission Olympic te laten opgaan. De tweede dinsdag na de herfstvakantie staat deze voorronde al weer op de agenda. Daarnaast gaat onze sectie LO weer bekijken welke onderdelen we volgend jaar kiezen om aan deel te nemen.

Inzet LO docenten en leerlingen plus afscheid

Uiteraard valt en staan deze extra sport activiteiten met de inzet van LO docenten en helpende (oud) leerlingen.

Het is voor ons best veel extra werk maar na zo een dag met een geweldige inzet, sfeer en sportief gedrag van onze leerlingen weten we weer waarom we het allemaal doen! Behalve de sectie LO is het fijn om te zien dat oud leerlingen willen helpen bij trainingen en coaching. In dat kader nemen we ook weer afscheid van de leerlingen die na soms zeven jaar deelname de school gaan verlaten. Hopelijk staat volgend jaar al weer nieuw jong talent klaar om Anke, Merlijn, Melissa, Giovanni, Kimberley, Mark en Alexander op te volgen.

Foto’s en film binnenkort via deze site beschikbaar.

Namens de begeleidende sectie LO,

Marc van den Heuvel