Olympic Moves 1718

IMG_0094Oostvaarders College neemt  deel aan Olympic Moves 2018 – Schrijf je tot 22 maart in voor voetbal of atletiek via menu inschrijven!

Klik hier voor de informatie en inschrijven atletiek

Klik hier voor de informatie en inschrijven voetbal

Klik hier voor informatie over het streetbal.

Na de fantastische resultaten van afgelopen jaren neemt het OVC opnieuw deel aan Olympic Moves, de grootste scholen competitie voor VO scholieren.

Olympische gedachte
Naast die hele mooie top prestaties is Olympic Moves echter vooral opgezet om VO scholieren kennis te laten nemen van onze rijke sporthistorie en middels een groot evenement. Na vele jaren Amsterdam verhuist de schoolfinal naar Nederlands Topsportcentrum “Papendal”. Ook hier zal de insteek zijn om een sportieve en gezonde superdag te beleven gezamenlijk met 6000 mede scholieren uit het VO.

IMGP6838.DNGGekozen onderdelen
Na overleg binnen de sectie heeft onze school er voor gekozen om met de volgende onderdelen mee te doen: Cross (kwalificatie middels deelname aan OVC Cross – we gaan opnieuw met alle teams deelnemen (6 lopers per team) voetbal,  atletiek en streetbal .

De regionale finale zal plaatsvinden op vrijdag 13 april (voetbal / streetbal/atletiek) in Almere!

 

Extra Trainingen
Voor elke onderdeel zijn er vanaf vier weken voor de regiofinale na schooltijd of in de avond nog een aantal trainingen onder leiding van BSM leerlingen, oud leerlingen, stagiaires of trainers van atletiek vereniging Almere’81. Aanwezigheid daarbij is belangrijk en voor de team onderdelen ook verplicht!. Zelf communiceer je met de verantwoordelijke docent als je toch verhindert bent. Communicatie verloopt via de begeleidende docent van dat onderdeel.

We hopen op vrijdag 8 juni op Papendal weer een prachtige finale dag te genieten inclusief opening met topsporters. Daar proberen we met zo veel mogelijk sporters deel te nemen om opnieuw mooie prestaties te leveren om zo weer alles er uit te halen wat er in zit. Het begint bij jouw inschrijving! Ga naar de diverse inschrijfpagina’s per sport.

logo-2016-olympic-movesNamens de sectie LO,

Marc van den Heuvel
Coördinator Olympic Moves
Oostvaarders College