OVC Cross

MO2011

Wat is de OVC Cross?

De OVC Cross is een jaarlijks terugkerende veldloop die georganiseerd wordt door BSM-leerlingen van het Oostvaarderscollege. Het parcours loopt deels door het bos, over gras en harde ondergrond (weg). Er zijn verschillende categorieën die gekoppeld zijn aan jaarlagen.

Waar en wanneer?

De 22e OVC Cross vindt plaats op vrijdag 02 december 2022. De start en finish is bij de Buitenboys, een voetbalclub in Almere Buiten. We hebben een richtlijn v.w.b. maximum aantal teams/deelnemers per categorie. Om de veldloop beheersbaar te houden is er plek voor 22 teams of 130 deelnemers per jaarlaag.

Corona maatregelen?

Gezien de huidige maatregelen mag er wel weer publiek (lees: familie en andere bezoekers) aanwezig zijn bij start en finish. Dit vinden we erg fijn en hopen dat dit jullie alle leerlingen komen aanmoedigen.

Inschrijving en Olympic Moves

De inschrijving is geopend vanaf maandag 24 oktober voor Almeerse scholen én scholen die willen deelnemen aan Olympic Moves. De OVC Cross geldt dit jaar opnieuw als voorronde voor de Olympic Moves finaledag op 09 juni 2023 op Papendal. Scholen uit de regio kunnen zich ook inschrijven voor alleen reguliere deelname aan de Cross.