OVC Cross

MO2011

Wat is de OVC Cross?

De OVC Cross is een jaarlijks terugkerende veldloop die georganiseerd wordt door BSM-leerlingen van het Oostvaarderscollege. Het parcours loopt deels door het bos, over gras en harde ondergrond (weg). Er zijn verschillende categorieën die gekoppeld zijn aan jaarlagen.

Waar en wanneer?

De 21e OVC Cross vindt plaats op vrijdag 26 november 2021. De start en finish is bij de Buitenboys, een voetbalclub in Almere Buiten. We hebben een richtlijn v.w.b. maximum aantal teams/deelnemers per categorie. Om de veldloop beheersbaar te houden is er plek voor 22 teams of 130 deelnemers per jaarlaag.

Corona maatregelen?

Gezien de huidige maatregelen mag er helaas geen publiek (lees: familie en andere bezoekers) aanwezig zijn rondom start en finish. Dit vinden we erg jammer maar we zijn genoodzaakt om de regels te volgen.

Inschrijving en Olympic Moves

De inschrijving is geopend vanaf maandag 25 oktober voor Almeerse scholen én scholen die willen deelnemen aan Olympic Moves. De OVC Cross geldt dit jaar opnieuw als voorronde voor de Olympic Moves finaledag op 10 juni 2022 in Papendal. Scholen uit de regio kunnen zich ook inschrijven voor alleen reguliere deelname aan de Cross.