OVC CROSS/voorronde OM 17-11-2015 verslag en uitslagen

Onder zware omstandigheden werd afgelopen dinsdag 17 november onze 15e OVC Cross gelopen. Onder organisatie van prima functionerende BSM 5HV leerlingen, helpende LO1 leerlingen, onze gastvrije locatie SC Buitenboys en natuurlijk onze fantastische LO sectie verliep de cross organisatorisch uitstekend.

Veel complimenten van bezoekende scholen en een bezoek van het voltallig MT waren mooi om mee te maken. Een extra compliment voor de organiserende leerlingen die met hun PR taak zowel schrijvende media, radio als omroep Flevoland bij ons evenement wisten binnen te halen.

cross

Met deelname van 15 scholen en 750 ingeschreven deelnemers een record deelname waar die van onze leerlingen er opnieuw qua kwantiteit en kwaliteit bovenuit stak. Graag zien we als organiserende school toch nog meer deelname van Olympic Moves scholen met dito sterke deelnemers. Het was de eerste keer dat we bewust later in het jaar onze cross hebben georganiseerd. Volgend jaar kijken we opnieuw of we dit doorzetten.

Voor dit jaar staat de plaatsing voor de finale op 10 juni van een minimum van een volledig cross 2aantal teams (8) zo goed als vast. Bijna alle teamoverwinningen (alleen MBB ging naar het Lyceum Apeldoorn) waren voor onze school. Naast de teamplaatsing was er een spannende strijd om de individuele topplaatsen. In diverse wedstrijden was er een enorm hoog niveau waarbij de top 3 zeker ook tijdens de landelijke finale op 5 juni hoge ogen zal kunnen gooien.

Eervolle vermelding voor onze topper René Wiering. Hij wist zich weer te verbeteren. Hij werd nu 7e in een sterk deelname veld met een prachtige tijd van 13.58 minuut over het extra zware parcours! Gelukkig voor David van Maaren werd hij 6e!

De podium plaatsen bij deze cross waren voor:

2015-11-29 (1)Klik op onderstaande link voor de volledige uitslag.

Uitslag OVC OM CROSS 2015 (1)

Namens de sectie LO,
Marc van den Heuvel