Zevenheuvelenloop 2015

7Heuvelenloop: Opnieuw mooie prestatie team OVC / ASG

Na recente inspanningen van collega’s tijdens de Amsterdam halve marathon en vorige week de stadionloop was het de beurt aan de afsluitende loop van dit kalenderjaar. Met een mooi mix team was de vraag of onze beste teamprestatie van 2013 13e te benaderen zou zijn. Afgelopen jaar scoorde we heel behoorlijk met een 41e plek. Wel erbij te vermelden van de 650 deelnemende teams!
Dit jaar hadden we op papier opnieuw een prachtig mix team met looptoppers, collega’s, leerlingen en een oud leerling. Debuterend waren Gabi ZImmerman en 5H leerling Luc Velzeboer. Helaas twee weken geleden het afhaken van ASG collega en topper Ruud van der Laan en onze eigen Ruud van der Hulst die even wat (loop)gas moest terugnemen. Met goede vervangers in de persoon van Martin Struik en Miranda Schipperijn (ASG) zouden we alsnog prima voor de dag komen. Donderdagavond moest Martin helaas afzeggen met een flinke griep en dat betekende gezien zijn recente prestaties wel een aderlating voor het team.
Ook het weer bleek zondagochtend niet echt helemaal lekker te zijn. Door slagregens en rukwinden dreven we richting Nijmegen. Maar gelukkig even voor de start werd het droog maar het ging wel nog harder waaien. Met als gevolg op kilometer 11 een omvallende boom die de brandweer aan het werk zette en de lopers naar een blubber paadje verwees. Al met al echt een handicap om een zeer snelle tijd neer te zetten. Toch bleek voor een paar van onze lopers dat geen probleem!
Toen de strijd gestreden was, alle rukwinden overleeft en de zeven heuvelen weer overwonnen waren bleek opnieuw hoe goed onze teamprestatie was. Uiteindelijk behaalde het team een prachtige 32e plaats in een veld van 637 deelnemende (bedrijven)teams. Speciaal te vermelden is de elke keer sneller lopende René Wiering. Opnieuw een PR voor hem en deze keer ook als lijstaanvoerder van ons team door de fijne leeftijd verrekening (ook uniek in Nederland). Ook fijn voor René was dat hij de weddenschap met David van Maaren won door hem te verslaan. Je ziet René deze week dus heel vrolijk door de gangen lopen en vooral als David in de buurt is. Gelukkig kan David aanstaande dinsdag wel direct revanche nemen tijdens de OVC Cross die René ook nog even meedoet! Ook Bas Fukkink is niet te stoppen en liep met deze moeilijke omstandigheden maar liefst 5 minuten van zijn 2013 tijd af! Ook mooie prestaties van Gabi en Luc die voor de eerste keer het prima deden!
Maar nog veel belangrijker, elke deelnemer die de finish haalt is een echte winnaar. Vandaar ons streven om in 2016 opnieuw deel te nemen. Hopelijk met weer meer nieuwe collega’s aan de start! Noteer vast de datum: zondag 13 november 2016!
Marc van den Heuvel

2015-11-29