Zevenheuvelenloop 2014

Opnieuw mooie prestatie team OVC / ASG
Na recente inspanningen van collega’s tijdens de Amsterdam halve en hele marathon en vorige week de stadionloop was het de beurt aan de afsluitende loop van dit kalenderjaar. Met een mooi mix team was de vraag of onze enorme stijging van teamprestatie( 2011 188e – 2012 30e – 2013 13e!) een vervolg zou krijgen.
Voor de eerste keer zonder coach Ronald Born gingen om 13.00 uur de snelste lopers van start. Oud leerling Merlijn Dekker liep voor de vierde keer mee . Daarnaast liep 6V BSM leerling Jolan van Maaren voor de derde keer mee. Helaas ook een aantal afzeggingen door onder andere blessures of transfers naar andere teams. Onze eigen topper René Wiering had een aanbod gekregen van team 1 van de onderwijs bond wat hij niet naast zich neer kon leggen. HP collega en gigant Ruud van der Laan was te geblesseerd. Ook ondergetekende was helaas niet fit genoeg.
Maar gelukkig ook weer nieuwe gezichten in het team met Marcel van Looijengoed en David van Maaren (5V) die voor de eerste keer zeer verdienstelijk meeliepen. Martin Struik wist zich geweldig te verbeteren tot een mooie 1 uur en 10 minuten rond! Daarnaast ook weer oudgedienden die niet van stoppen weten: Ruud van der Hulst en John Oranje (respect!)
De omstandigheden afgelopen zondag waren, ondanks de regen en een temperatuur rond de 9 graden behoorlijk goed. De extreem goede prestatie van vorig jaar hebben we dan niet kunnen halen maar toch deden we weer fantastisch mee. Uiteindelijk behaalde het team een mooie 40e plaats in een veld van ruim 650 deelnemende (bedrijven)teams. Maar nog veel belangrijker, elke deelnemer die de finish haalt is een echte winnaar. Vandaar ons streven om in 2015 met twee volledige teams OVC – ASG aan de start te verschijnen! Noteer vast de datum: zondag 15 november 2015!
Marc van den Heuvel

________________________________________