De maatschappij, dat ben jij!!

 Almere City Run 2014

DSC04495-MOTION15 juni was het zover de leerlingen van de sportklas namen deel aan de Almere City Run.
De leerlingen uit leerjaar 1 liepen de 4 kilometer. De leerlingen uit leerjaar 2 en 3 de 7 kilometer.
16 leerlingen uit leerjaar 3 kozen ervoor om niet mee te rennen maar te assisteren binnen de organisatie door water uit te delen op verschillende plaatsen langs het parcours.
Luc Velzeboer uit leerjaar 3 koos ervoor om de 14 kilometer te lopen.
Ook een aantal leerlingen van het OVC uit andere leerjaren mee.

De sfeer was goed en het weer fantastisch.
Overal waar je keek zag je rode sportklas shirts van leerlingen die zich in het zweet werkten voor het goede doel Metakids.
Om half elf startte de 4 km. Al na 17 minuten kwamen de eerste leerlingen van onze school binnen. Iedere deelnemer ontving bij de finish een mooie medaille en een flesje drinken van de organisatie. Veel leerlingen gingen zo hard dat ze bij de finish helemaal stuk zaten.

De 7 km startte om 11.00 uur. Wederom zagen we een grote rode groep vertrekken tussen het deelnemers veld van in totaal 3600 lopers.
Voor sommige is het uitlopen van de 7 km de uitdaging en een knappe prestatie. Anderen willen zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. En dan heb je nog Kelvin Baartwijk uit sportklas leerjaar 2. Bij de vorige editie werd hij eerste op de 4 kilometer. Deze keer was wederom zijn uitdaging om de wedstrijd te winnen. En dan het liefst met een zo groot mogelijke voorsprong. In een ongelofelijk snelle tijd van 25 min en 8 seconde kwam Kelvin ver voor alle andere deelnemers over de finish.
Hiermee was Kelvin de beste van Almere op de 7 km.
Het was een pittig parcours met hier en daar bult op bult af. In de laatste kilometer stond er nog een pittige tegenwind. Dit weerhield de leerlingen er niet van om een flinke eindsprint in te zetten en met het snot voor de ogen over de finish te denderen

En dan was daar nog Luc Velzeboer. Als enige leerling van het OVC stond hij aan de start van de 14 kilometer. Zijn doel was om binnen 1 uur en 5 minuten te finishen.
Op de vraag, waarom loop je de 14 km in plaats van de 7? was steevast zijn antwoord “lijkt me wel leuk”
Luc startte om 11.30 en was binnen 1 uur en 2 minuten weer binnen.
Een topprestatie van onze 3e jaars sportklas leerling. Om eerlijk te zijn leek Luc niet eens moe en het was hem niet tegengevallen.
Ons ook niet!

De leerlingen hebben zich top ingezet voor het goede doel, tijdens het lopen, assisteren van de ACR en het aanmoedigen van medeleerlingen.
Het exacte geldbedrag dat binnengelopen is voor Metakids zal later bekend worden gemaakt.
Grote complimenten voor alle leerlingen! Klik hier voor de foto’s.