NSRK 2018

Afgelopen vrijdag 15 juni was al weer het laatste sportevenement voor de bovenbouw BSM leerlingen van dit schooljaar. Na 7 weken oefenen was er de deelname aan de Nederlandse scholieren roeikampioenschappen op de mooie Bosbaan in Amsterdam. Veel leerlingen die kennis nemen met de roeisport, keren terug als studenten lid in Almere, Amsterdam of elders en zijn dan ook actief binnen de betreffende studenten vereniging in commissies of bestuur.

Inmiddels doen we ook al weer 10 jaar mee. Vorig jaar behaalde we voor het eerst een Nederlandse titel en voor het eerst hadden we dus een bijna volledig terugkerend team. Voor de rest de BSM 4VWO leerlingen aangevuld met een paar Havisten die voor deze SOK hadden gekozen in plaats van een Kayak cursus plus examen.

Uiteindelijk werd het weer een prachtige dag waarbij ons vooral de saamhorigheid en enthousiasme opvielen van onze leerlingen. Elkaar aanmoedigen en ook over en weer helpen en coachen. Ook het sturen en coachen was verdeelt onder de leerlingen. Maud Post, Sven Saät en Wart Eeuwe Stor met zijn roei expertise zorgde ervoor dat alle 8 heats vlekkeloos werden gevaren.

Na de plaatsing ronde en daarna de A / B / C finales waren dit de resultaten:

Mix C4 met Vincent Lam, Inge Wilschut, Sanne Posthumus (vorig jaar Nederlands Kampioen in een nieuw schoolrecord van 2.09) kwam met Lucas Koopman en stuur/coach Wart via 2.11.20 in de A finale(beste 6 boten). Helaas was de energie en het tempo in de A-finale niet zoals vorig jaar en eindigde de boot op een 6e plek met 2.13.62. Doel was het eigen schoolrecord scherper stellen wat in de trainingen al bijna gelukt was. Wellicht volgend jaar nog een poging?!

Dames C4 met Larissa de Visser, Mirthe Boerop, Eugenia Maurelle Contento, Sanne Westra, Larissa Baas en stuur Maud tot 2.20.72 in de plaatsing wedstrijd met zeker ruimte tot verbetering. Zij haalden ook de A-finale en kwamen daar tot een mooie 5e plaats met een nieuw schoolrecord van 2.12.39. Een aanscherping van een kleine seconde en missie geslaagd!

De beide heren C4 boten kwamen uiteraard ook twee keer in actie met wisselend succes. De op papier snelste boot OVC 1 met Olivier Koning, Nick van der Wiel, Koen Rietdijk en Kazik Huibers stelde in de plaatsing wedstrijd wat teleur met 2.12.32. Helaas geen A-finale maar in de B-finale lukte het wel en deze wisten ze prima winnend af te sluiten met een mooie tijd van 2.05.77. Snelste OVC tijd en een medaille voor de winst!

De andere heren boot waar we niet zo veel van hadden verwacht met Elxan Alekberli, Jermain Amofa, Cedric Grootenboer, Tim Wolswijk en stuur Sven roeiden in de plaatsing wedstrijd naar een mooie tijd van 2.09.81. En dat ondanks een behoorlijke snoek onderweg! Een behaalde A-finale als resultaat! Helaas ging het in de finale mis en kwam de boot bijna stil te liggen. Met 2.11.59 kwam er een 5e plaats uit terwijl er echt meer inzat. Alle uitslagen via: https://regatta.time-team.nl/nsrk/2018/results/matrix.php

Ook werd er nog deelgenomen aan de Ergo Team Challenge, een 2 kilometer op de ergometer die zo snel mogelijk als estafette team moest worden afgelegd. Ook hier een mooi resultaat van onze “Bokito’s” Vincent Lam, Wart Eeuwe Stor, Lucas Koopman en Elxan. Totaal een 3e tijd.

Al met al weer een prima afsluiting van dit sportoriëntatie onderdeel (SOK) voor BSM. Speciale dank aan onze geweldige instructeurs van studentenvereniging Argon onder leiding van onze eigen Nicole van der Land en ook aan subsidie verstrekker de Schoor!

Kijk hier voor de foto’s:

https://photos.app.goo.gl/HvJF3HJmqZuNy23H6

Marc van den Heuvel

Coördinator BSM