SOK BSM

Wanneer je het vak BSM volgt doe je mee aan sportoriëntatie keuze projecten, een SOK.   Er zijn verschillende mogelijkheden, maar iedereen doet mee. Natuurlijk omvat het iets meer dan een SOK voor LO1. Je weet wat je doet. Soms doe je een examen, of je verzorgt een activiteit voor de rest van de groep. Na afloop maak je verslag dat in je portfolio komt.

Voor HAVO hebben we het SOK kano, voor VWO roeien en afwisselend een keuze in 5VWO. Deze heeft variatie, van Bossabal naar golf, catamaran zeilen of surfen. Voor HAVO en VWO zijn er dan nog de keuzes tussen SOK triathlon, SOK sportieve reizen, SOK bewegen en regelen als trainer / coach bij een vereniging of instelling.

In het vierde leerjaar is er voor HAVO de kayak cursus en voor VWO/HAVO de clinic roeien met als afsluiting deelname aan het NSRK op de Olympische Bosbaan in Amsterdam. Er wordt dan gevaren in een C4 met eigen stuurman.

Veel praktijk werk, dicht bij school en onder lestijd werkten onze Havisten zes weken lang aan hun vaardigheid met de kano. Van een beetje dollend naar uiteindelijk serieus werken tijdens het afgenomen praktijk vaardigheids examen.

Uiteindelijk kan je slagen voor het kayak certificaat A met dit praktijk vaardigheids examen voor dit SOK.

Hier een video impressie van het SOK Kano 2011: