Almere Cityrun 2017

Zo’n 200 leerlingen van de sportklas zijn afgelopen zondag in actie gekomen tijdens de Almere Cityrun. De 1e jaars leerlingen van de sportklas mochten om 11 uur voor de 4 kilometer starten. Leerlingen van sportklas 2 en 3 waren om 13:15 aan de beurt voor de 7 kilometer. Ondanks de hoge temperatuur hebben ze het fantastisch gedaan, met op de 4 kilometer een 1e plaats voor Tamar Veltman als snelste dame. Op de 7 kilometer was het helemaal een OVC-feestje op het erepodium: Isa van Heezik, Gabriela Rietbeek en Lise Redeker konden met de bekers pronken. Maar álle leerlingen hebben een fantastische prestatie neergezet. Onder een brandende zon 4 of 7 kilometer rennen is heel erg knap. Daarnaast waren er een aantal deelnemers die meedoen aan de Ramadan. Zij mogen pas eten en drinken als de zon ondergaat. Dat ze met deze warmte nog zo veel energie in hun lichaam hadden is haast onvoorstelbaar.

Waar wij ook ontzettend trots op zijn is dat al deze toppers maar liefst het monsterbedrag van €4200 aan sponsorgeld hebben opgehaald. Dit geld zal rechtstreeks naar Stichting Metakids gaan. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een metabole ziekte (stofwisselings ziekte). Voor het eerst dit jaar konden leerlingen en donateurs ook gebruik maken van de digitale actiepagina waar geld gedoneerd kon worden. Deze actiepagina blijft trouwens tot 30 juni actief. Een donatie is zó gedaan en het is wetenschappelijk bewezen dat ‘geven’ gelukkig maakt. Dus voor jouw persoonlijke geluksmomentje, klik hier: https://www.actievoormetakids.nl/actie/oostvaarders-college-almere

Voor de foto’s van deze mooie dag kan je de onderstaande link aanklikken

https://goo.gl/photos/vsFXQvpzCaahA16e6

Voor Lorain Muskita is deze dag helemaal onvergetelijk geworden. Zij heeft een UltaHD televisie gewonnen die werd verloot door de hoofdsponsor MediaMarkt. Binnenkort verwachten we een uitnodiging om met z’n allen bij haar te gaan Netflixen.

Namens alle enorm trotse sportklasdocenten,

Roy van der Klis

OVC Sport ACR

 

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.